Fusion 360

Introductie
Bij Novateq Engineering integreren we Autodesk Fusion 360 in ons gereedschapsarsenaal om een naadloze, geïntegreerde benadering van productontwikkeling te bieden. Deze alles-in-één software versnelt het ontwerpproces en verbetert de samenwerking tussen teams, wat cruciaal is voor het snel realiseren van innovatieve oplossingen.

Wat is Fusion 360?
Fusion 360 is een cloud-gebaseerde 3D CAD, CAM, en CAE tool die productontwikkeling combineert in één applicatie. Het is bijzonder effectief voor productontwerp, mechanische engineering, en fabricage. Met functionaliteiten die variëren van 3D-modellering en simulatie tot geavanceerde fabricatietechnieken en samenwerkingstools, stelt Fusion 360 ontwerpers en ingenieurs in staat om efficiënt te werken van concept tot productie.

Toepassing van Fusion 360 bij Novateq Engineering
Fusion 360 wordt binnen Novateq gebruikt om verschillende aspecten van engineeringprojecten te ondersteunen:

  • Conceptontwikkeling: We gebruiken Fusion 360 voor snelle prototyping en conceptvalidatie, waardoor ideeën snel visueel en functioneel getest kunnen worden.
  • Ontwerp en Engineering: De software faciliteert het geavanceerde ontwerp van componenten en assembly’s, inclusief complexe geometrieën en mechatronische systemen, met een volledig geïntegreerde suite van tools voor parametrisch modelleren, direct modelleren, en meer.
  • Simulatie: Door de ingebouwde simulatietools kunnen we fysieke gedragingen zoals kracht, beweging en thermodynamische eigenschappen analyseren nog voordat het prototype wordt gemaakt.
  • Samenwerking: Als cloud-gebaseerde tool bevordert Fusion 360 realtime samenwerking tussen teamleden, waarbij updates en wijzigingen onmiddellijk worden gesynchroniseerd, ongeacht de geografische locatie van de teamleden.

Waarom Fusion 360 essentieel is voor onze projecten
Fusion 360 is van onschatbare waarde voor Novateq Engineering vanwege zijn veelzijdigheid en integratie van verschillende engineeringdisciplines in één platform. Het stelt ons in staat om ontwerpprocessen te stroomlijnen, de ontwikkeltijd te verkorten, en de efficiëntie door het gehele productontwikkelingsproces te verhogen. Door gebruik te maken van de uitgebreide mogelijkheden van Fusion 360 kunnen we innovatieve, nauwkeurig ontworpen producten sneller op de markt brengen, terwijl we zorgen voor de hoge kwaliteit en prestaties die onze klanten verwachten.

Innovatie in Engineering - Praktische oplossingen voor complexe projecten

Scroll naar boven